Vårdpersonal

33 åtgärder för fler kollegor och bättre villkor

Personalen är den absolut viktigaste resursen i sjukvården. Utan dem stannar allt. Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, barnmorskor och kuratorer går varje dag går till jobbet för att se till att stockholmarna får den vård de behöver.

Regionpolitikernas jobb är att se till att personalen har de resurser som krävs för att ge rätt vård i rätt tid. Det har inte Moderaterna i Region Stockholm gjort. Sjukvården skakas av återkommande kriser, där personalen tvingas trolla med knäna för att garantera en trygg vård. Nu går de ut i öppna protester och menar att patientsäkerheten brister. Det räcker nu. Personalen förtjänar så mycket mer.

Vi föreslår 33 åtgärder med konkreta förslag så som lönelyft, mer delaktighet och förbättrad schemaläggning för att förbättra villkoren för personalen. Självklart ska de som jobbar i vården få arbetsskor. Ingen ska behöva gå till jobbet med en klump i magen och oroa sig för om de kommer orka sitt pass. Personalen har allt för länge behövt skrika om att få fler kollegor och bättre villkor. Det är dags att lyssna på vad de behöver.