Glad sommar från Socialdemokraterna

Nu när sommaren är här vill vi från Socialdemokraterna önska er alla en glad och avkopplande semester. Det är en tid för att ladda batterierna och njuta av livet tillsammans med nära och kära. Men samtidigt som vi tar oss tid att vila, måste vi också komma ihåg att kampen för en rättvis och jämlik samhällsutveckling fortsätter.

De senaste besluten från Moderaterna och Sverigedemokraterna i vår kommun är tyvärr negativa och kommer att påverka många av våra medborgare på ett orättvist sätt. Nedläggningen av den kommunala hemtjänsten är ett drastiskt steg som inte tar hänsyn till de behov och utmaningar som våra äldre och personer med funktionsnedsättning står inför. Det är oacceptabelt att dessa beslut fattas utan att ta hänsyn till deras välbefinnande och trygghet.

Dessutom beklagar vi att Moderaterna och Sverigedemokraterna nu planerar att påbörja en ombildningskampanj av hyresrätter till bostadsrätter efter beslut i kommunfullmäktige. Detta är oroande, särskilt med tanke på den redan ansträngda bostadssituationen för unga människor. Att minska utbudet av hyresrätter när behoven är så stora är inte bara kortsiktigt utan även ett svek mot våra medborgare som behöver trygga och prisvärda boendemöjligheter.

Trots dessa negativa beslut och politiska bakslag vill vi försäkra er om att kampen för ett jämlikt och rättvist samhälle fortsätter. Vi kommer inte ge upp. Vi kommer att kämpa för en stark och tillgänglig hemtjänst för våra äldre och personer med funktionsnedsättning. Vi kommer att kämpa för att unga människor ska ha möjlighet att hitta ett tryggt och prisvärt boende. Och vi kommer att kämpa för att alla våra medborgare ska ha lika möjligheter och rättigheter oavsett bakgrund eller förutsättningar.

Så under sommaren, låt oss ta tid att vila och ladda våra batterier inför fortsättningen av vår kamp. Vi är fast beslutna att göra skillnad och förverkliga våra visioner för en bättre framtid. Vi vill tacka er medborgare och medarbetare för ert stöd och ert engagemang. Tillsammans kan vi skapa ett samhälle som präglas av rättvisa, solidaritet och värdighet.

Vi önskar er alla en glad sommar med mycket vila och gemenskap!

Med vänliga hälsningar,

Socialdemokraterna

Patrik Isestad, kommunalråd i opposition